FA QUE VIATGEM...

11 d’oct. 2010

Darrers dies a Malàsia...

La nostra última parada a Malàsia ha estat la ciutat de Malaca. Hem agafat un autobús a Penang que, en teoria, havia de deixar-nos a Malaca al cap de 8 hores, però quan faltaven uns 80 km per arribar-hi ha fotut un pet que ens ha fet saltar a tots del seient i ens ha deixat tirats a la carretera.

Ens hem temut el pitjor, una espera d'hores i hores perquè enviessin un altre autobús o perquè intentessin arreglar-lo, però no ha sigut així. Al cap de 20 minuts ja érem en un altre autobús de camí cap a Malaca. Llàstima que aquest era un autobús local i ha anat parant a cada cantonada...Al final, en comptes d'arribar a les 5 de la tarda hem acabat arribant a les 9 tocades!!

Igual que amb Penang, Malaca va ser un port comercial molt important i va atreure gent de tot arreu (portuguesos, holandesos, xinesos, indis, àrabs, anglesos, etc.) i avui dia és un reflex de la barreja cultural i ètnica de Malàsia.

Al centre de la ciutat es troba la St Paul's Church, construida pels portuguesos al s. XVI; l'Stadthuys, que era l'ajuntament de la ciutat quan estava ocupada pels holandesos al s.XVII; el palau del sultà de Malaca, que en realitat és una rèplica, però reflecteix la forta influència de l'islam; i el Chinatown, que els caps de setmana acull un mercat nocturn on hi pots comprar de tot.

Malaca no ha sigut només el nostre comiat de Malàsia, sinó que també ens ha permès retrobar-nos amb la Laura i el Nick, passar uns quants dies amb ells i desitjar-los una bona tornada a Holanda.El proper post l'escriurem des del nostre següent destí: Laos!!