FA QUE VIATGEM...

16 d’oct. 2010

Sabaidee Lao!!!

O el que és el mateix, “Hola Laos”!!La nostra primera parada ha sigut la capital, Vientiane. En principi, no és el millor del país però a nosaltres ens ha agradat força i hi hem passat un parell de dies molt tranquils. Hem visitat alguns dels temples de la ciutat (en aquest país hi ha temples budistes a patades!!), hem començat a aprendre les primeres paraules en lao, hem vist els primers monjos budistes passejant pel carrer i hem pogut menjar un tros de carn com Déu mana!! (i s’agraeix moltíssim després de gairebé dos mesos menjant arròs fregit, noodles, verdures i pollastre esmicolat...).

També ens ha sobtat la quantitat d’europeus (sobretot francesos) que hi viuen i la fortíssima influència francesa d’aquesta ciutat que es palpa als rètols de botigues, restaurants i fins i tot als carrers. Estem veient que és fàcil comunicar-se tant en francès com en anglès.És molt curiós saber que ets al mig d’Àsia i trobar-te amb restaurants francesos, boulangeries plenes de baguettes i croissants, parades de crèpes…així que ens vam fer un sopar homenatge i vam acabar compartint una amanida com les de casa amb vinagreta inclosa seguida d’un bon entrecot al pebre i un boef bourgignon…i tot això tirat de preu!!!

A part d’això la ciutat té un parell de monuments que es puguin destacar. Un és el Pha That Luang, símbol del budisme i de la sobirania de Laos, i l’altre és el Wat Si Saket, el temple més antic de Vientiane.De la capital hem enfilat ruta cap al nord fent parada i fonda a Luang Prabang.