FA QUE VIATGEM...

6 d’oct. 2010

Penang: cruïlla de cultures

L'illa de Penang es troba a l'oest de la península de Malàsia i va començar a tenir importància amb l'arribada dels anglesos a finals del s.XVIII. A partir d'aquest moment l'illa es va convertir en un enclavament comercial, cosa que va atraure a europeus i a molts visionaris de diferents parts d'Àsia: indús, xinesos, àrabs, malais, siamesos, burmesos,etc.

Aquesta barreja ha fet que l'illa sigui interessant per dos motius: la creació d'una cuina anomenada baba-nyonya (fusió de menjar malai amb menjar xinès) a més a més de la varietat gastronòmica (tandori, xinesa, malaia, europea i àrab); i la riquesa cultural que es veu reflectida en la quantitat d'edificis (des de l'estil victorià anglès passant pels temples hokkien fins a les mesquites).

Tot això ha fet que George Town (la capital de l'illa) hagi estat declarada Patrimoni Mundial de la Unesco.

Aquí teniu una petita mostra del que ens ha cridat més l'atenció de la ciutat. A part dels edificis, Penang comparteix l'enrenou de totes les ciutats asiàtiques amb el trànsit caòtic, les paradetes dels carrers on pots trobar absolutament de tot, les olors, les "reunions" improvisades per fer petar la xerrada i beure un tè o un cafè al mig del carrer tot fent passar les hores, i la que sempre ens acompanya, la calor, moltíssima calor!

Com a anècdota, al Temple de Khoo Kongsi es van rodar algunes seqüències de la pel·lícula "Anna i el rei" amb Jodie Foster.


Ajuntament de George Town


Cambra de comerç xinesa










Mesquita Kapitan Keling


Temple Hainan


Temple Cheah Kongsi


Temple Teochew


Temple Khoo Kongsi

I després de tant caminar i suar, res millor que fer una bona parada per refrescar-nos i omplir l'estómac...i així, amb uns 30ºC vam acabar amb una sopa de noodles (Albert) i unes verdures saltejades amb pollastre (Sandra), tot ben calentet!!!mira que és difícil trobar una bona amanida ben fresca!