FA QUE VIATGEM...

7 de des. 2010

Joé, quanta tomba a Hué!!!

Capital imperial dels Nguyen, Hué i els seus voltants estan plens de temples, pagodes, tombes, palaus i molta història. Els emperadors de la dinastia Nguyen van ser els amos d'aquestes terres durant gairebé 200 anys, fins que els francesos es van posar el barret d'exploradors i van decidir anar a fer un vol per Indoxina.

Els Nguyen tenien molt de poder i bastants calerons i no en tenien prou a viure amb molt de luxe, sinó que feien construir als seus súbdits unes tombes amb unes extensions que ja li agradaria tenir-les a l'amo d'El Corte Inglés.

Un d'aquests emperadors, Tu Duc, es va fer construir la seva tombeta, la construcció de la qual va durar 3 anys. Però no us penseu, que al paio no el van enterrar aquí. Com que estava forrat i va demanar que l'enterressin amb el seu tresor, es va fer enterrar en un lloc secret. Els 200 súbdits que van construir la tomba de veritat van ser decapitats, no fos cas que a algú se li escapés alguna cosa.Després tenim a Khai Dinh, el penúltim emperador del Vietnam i que segons diuen els vietnamites era un titella a mans dels francesos. La seva tomba va tardar 11 anys en construir-se, mentre que ell només va governar durant 9 anys...com podeu veure a les fotos la tomba no té res d'envejar al palau de Montjuïc.

I després tenim al Minh Mang. D'aquest només sabem que començàvem a estar cansats de tanta pedra i que vèiem totes les tombes iguals...s'acostava l'hora de dinar i ja teníem gana!!A la ciutat de Hué, el monument més important és la ciutadella, que en realitat són tres ciutadelles, una dins de l'altra. La que està a dins de les altres dues era la ciutat porpra prohibida, on només hi tenien accés l'emperador, el seu centenar de dones i les seves concubines. Un cop més, a causa de les bombes de la guerra, molts edificis van quedar destrossats i n'hi ha ben pocs que encara s'aguantin.I de Hué agafarem un d'aquests autobusos nocturns que tant ens agraden per portar-nos a Ninh Binh, on començarem a visitar el nord del país.

1 comentari:

Laura ha dit...

Are you following our tracks or what?! :P