FA QUE VIATGEM...

2 de maig 2010

Bolivia, ¡porque yo lo valgo!

Sembla que la part boliviana del Titicaca se'ns resisteix!!!

Després d'esperar 48h a Puno per poder passar la frontera peruana-boliviana, ahir vam arribar, per fi, a la somiada Copacabana. Això sí, abans d'entrar a la ciutat a pagar 1 boliviano per cap per poder-hi entrar (lo nunca visto!!!)


Ja som a Bolívia!!!


El bus de Puno a Copacabana


Ja gairebé hi som!!

Sabíem que en aquesta ciutat, molt a prop del nostre ansiat destí Isla del Sol, hi havia durant el cap de setmana la "Fiesta de la Cruz", de fet, vam haver de reservar allotjament amb antel·lació i ja ens van dir que ens duplicaven el preu per la festeta dels collons. Fins aquí tot relativament normal,no??

Doncs arribem a Copacabana i anem de pet a l'hostal per deixar les motxilles i poder informar-nos de com arribar a la Isla del Sol (illa on va néixer el primer inca, Manco Capac, sota les ordres del Sol). A l'hostal ja ens diuen que hi ha hagut un canvi amb la reserva i que el preu ha tornat a incrementar!!!nosaltres flipem perquè el dia anterior ja vam trucar per telèfon i ens havien doblat el preu!!!amb un cabreig considerable decidim que som més llestos que ningú i que segur que trobarem una altre cosa més econòmica!!!Doncs llestos, el que se'n diu llestos no gaire perquè tot estava caríssim per la merda de festa que, a sobre, a nosaltres ens importava tres pebrots!!!

Visto lo visto, decidim mig enfadats mig resignats, que passem de la Isla del Sol i anem de pet a La Paz perquè no estem disposats a que ens prenguin el pèl amb els preus!!

Agafem el bus cap a La Paz i quan portem 2 hores de trajecte, el paio del bus ens diu que preparem 3 bolivianos que hem de baixar del bus per creuar l'estret de Tiquina i que el bus va en una barqueta i els passatgers en una altra!!!apa doncs, agafa i vés a pagar per passar l'estretet dels nassos!!!


El bus per una banda...


...i nosaltres per l'altra!!

Un cop a l'altra banda tornem a emprendre el camí, només falta una horeta i escaig per arribar a la capital...massa maco per ser veritat!!!L'aventura continua quan el bus decideix sortir de la carretera principal, parar, i el paio es fot a parlar pel mòbil!!!10 minuts més tard un italià perd la paciència i pregunta què collons passa ara!!!es veu que han tallat la carretera d'accés a La Paz i hem de buscar un plan B que sembla que el paio encara no té gaire clar.

Per fi tenim plan B i no és altre que anar camp a través entre vaques, barraques, bassals i un fotimer de camions que fan el mateix. Com era d'esperar, als 10 minuts el primer camió s'estanca a un bassal (aquí ja tots els guiris rèiem per no plorar!!).

Després d'esperar a que el treguin com poden, continuem la marxa fins a La Paz.


El "Che" ens dóna la benvinguda!!!


La Paz, d'on coi li ve el nom??

Hem passat la nit aquí però ens hem llevat en pla de guerra i no volem deixar escapar Isla del Sol així que demà tornarem a intentar-ho!!!

La part boliviana del Titicaca se nos resiste però nosaltres no tirem la tovallola.

Por nuestros huevines, propera parada: Isla del Sol, Titicaca vist des de Bolívia!!!!