FA QUE VIATGEM...

25 d’ag. 2010

Resum d'Austràlia

Hem estat un total de 41 dies a Austràlia i hem visitat Sydney, Ayers Rock (Uluru&The Olgas), hem conduit per la costa est des de Cape Tribulation fins a Byron Bay (3 setmanes), hem visitat Melbourne i hem dedicat 4 dies a la Great Ocean Road.Ens ha agradat:
- Els australians. Són molt oberts, simpàtics i agradables. A més a més sempre estan disposats a donar-te informació, recomanacions i crear-te una ruta que, segons ells, no et pots perdre!!
- Campervan. Un nou mitjà de transport que hem afegit a la llista en aquest país!!!dona moltíssima flexibilitat i molta més llibertat que anar agafant busos o tren...a més a més surt bastant bé de preu!!
- La Great Ocean Road. El nom de Great se l'ha guanyat a pols i és que es tracta d'una carretera maquíssima plena de racons xulíssims.
- Que la gent gran viatgi. Els australians, de joves, recorren món però quan es fan grans es compren la caravana i es dediquen a viatjar pel seu país fent trekkings, pescant...estan molt en forma!!! La majoria de gent que hem trobat als càmpings eren jubilats que, en comptes d'estar-se a casa mirant la tele, estan voltant per Austràlia.
- Els hostals. Només els hem "utilitzat" a les ciutats però hem de dir que visto lo visto en aquests 6 mesos, podriem donar-los el qualificatiu d'hotels. Instal.lacions gairebé noves i molt netes; el de Melbourne fins i tot tenia sala de cine!!!
- La qualitat de vida. Els australians tenen la sort de viure molt bé, tot està netíssim, tothom respecte les normes, li donen molta importància a l'equilibri entre vida laboral i privada i això els permet tenir horaris de feina boníssims (de 8-9h fins a les 17h-18h), fer hores extres no està ben vist i si se'n fan, es paguen a part, els nens surten d'escola a les 3 de la tarda, i així moltes més.
- Que la gent gran estigui ocupada. Tots els punts d'informació (que per cert, n'està ple) tenen gent gran que, de forma voluntària, hi treballa per informar als turistes i d'aquesta manera se sent útil a la societat.
- Que hi hagi barbacoes públiques. Pràcticament a totes les platges, parcs, àrees de descans, zones de picnic...et trobes la barbacoa elèctrica que, només prement un botó, et permet fer un tiberi en família!!!i després de fer-les servir les deixen més netes que una patena!!!!Us ho imagineu a casa??no durarien ni un cap de setmana!

No ens ha agradat:
- Només hi trobem una pega...està massa lluny!!!

Ens hem gastat una mitjana de 76€/dia entre tots dos en menjar i dormir.

Ja podeu veure les fotos de la nostra estada a Austràlia a l'apartat corresponent. Esperem que us agradin!!

Hem dormit als següents hostals:
Sydney
Big Hostel

Habitació compartida amb bany compartit per 29AUD per persona/nit amb wifi i esmorzar inclosos.
Molt ben situat, es troba a Surry Hills a un pas del centre.

Ayers Rock
Outback Pioneer Hotel and Lodge

Habitació compartida amb bany compartit per 40,50AUD per persona/nit.
L'opció més econòmica de la zona.

Cairns
Caravella Backpackers Cairns City Waterfront

Habitació doble amb bany compartit per 21AUD per persona/nit.
Aquest preu corresponia a una habitació compartida però van fer un error amb la nostra reserva i ens van donar la doble pel mateix preu.
Potser el més fluixet dels hostals on hem estat però com que ens van fer l'upgrade no ens podem queixar.

Brisbane
Bunk Backpackers

Habitació compartida amb bany privat per 26AUD per persona/nit.
Hostal molt popular i envoltat de molts restaurants per a totes les butxaques. Pel nostre gust l'hostal és un pèl massa fiestero.

Melbourne
Victoria Hall Accomodation

Habitació compartida amb bany compartit per 26AUD per persona/nit.
Hostal acabat de renovar (només els faltava la cuina) i molt ben situat.

A la costa est, vam llogar una campervan durant 22 dies amb la companyia Jucy Campervans. Amb l'assegurança inclosa, ens va sortit per una mitjana de 36€/dia.

Per la Great Ocean Road, vam llogar una campervan durant 5 dies amb la companyia Spaceships. Amb l'assegurança inclosa, ens va sortir una mitjana de 37€/dia.