FA QUE VIATGEM...

15 d’ag. 2010

Bula Fiji!!!!

O el que és el mateix, benvinguts a Fiji!!!Les illes Fiji van estar sota control britànic durant 100 anys fins al cop d'estat del 1987. Com a conseqüència del domini britànic, la població indígena era minoritària al país on hi predominaven els indis, portats a les illes pels britànics per treballar a les plantacions de sucre. Actualment però, la població índia i la indígena estan al 50-50, tot i que la religió predominant és la catòlica.

Malgrat tot, els indígenes han conservat la seva llengua i tradicions com el meke (danses narratives...naixements, guerres, caceres)i la cerimònia del Kava (a partir d'una planta fan una "beguda" que s'utilitzava com a antestèsic casolà i per donar la benvinguda als foranis).

Nosaltres hem passat 15 dies a Fiji i només hem visitat una petita part d'aquest paradís del Pacífic. Hem concentrat la nostra estada a un grup d'illes al nord de Nadi que s'anomenen Yasawas i n'hem visitat un total de 7.

Ens hem dedicat bàsicament a posar-nos morenos, fer algun trekking, fer snorkel (hem vist calamars, molts nemos i peixos que malhauradament no tenim ni idea de com es diuen!!), banyar-nos en aigües cristal·lines que semblaven piscines naturals, conèixer racons impressionants com la platja on es va rodar la pel·lícula "The Blue Lagoon" amb una pre-adolescent Brooke Shields (per cert, a un dels resorts ens van posar pantalla de cine improvisada a la platja, crispetes i vam veure la peli!!!), llegir algun llibre i xerrar amb gent molt interessant i diferent.Us en remarquem alguns amb qui hem passat estones molt bones com ara l'Evita, una psicoterapeuta grega que ronda els 60 anys i que ha viatjat per mig món amb la seva motxilla, ha dedicat 9 setmanes entre Fiji, Tonga i Samoa abans de fer parada a la seva Atenes natal per refer maletes i anar cap a Suècia, ole!!!
El David i l'Anja, un valencià i una polonesa, que després de viure a Irlanda una temporada, fa quatre anys que van aterrar a Brisbane.
Un matrimoni austríac que estan passant 2 mesos de vacances a Fiji, Tonga i Samoa.
En Jordi i la Mariana, un català i una lleonesa que, abans de tornar a Espanya, han fet parada a Fiji després de 6 mesos treballant i estudiant respectivament a Wellington (Nova Zelanda).
En Josep i la Sònia, un parell de lleidatans de vacances per Fiji després que ell hagi passat 6 mesos a Sydney estudiant.
I per últim, la Mercè, una catalana de 29 anys que no volia ser una somiadora tota la vida i va decidir fer el seu somni realitat!!!va deixar Barcelona fa 7 mesos sense bitllet de tornada per conèixer Oceania. Us convidem a visitar el seu blog "Into the Down Under" !!!

A banda de xerrar i jeure al sol, també ens hem ficat de ple amb les tradicions fijianes començant per una que ens encanta, la teca ;)!!!ens hem posat com el kiko tastant totes les especialitats d'aquesta cuina i en destaquem la Kokoda (peix i marisc marinats amb llet de coco i una mica de llimona), peix fresquíssim a la planxa (feia mesos que no en menjàvem!!!) i curry, molt i molt de curry que el foten a tot arreu i que hem disfrutat de valent!!!També hem presenciat algun meke i unes quantes "Kava ceremonies", d'on hem sortit amb la llengua una mica endormiscada després de prendre un parell de gots!!!


Meke


Cerimònia del Kava

Marxem de Fiji amb recança però al mateix temps amb les piles carregades per continuar el nostre viatge!!!per cert ja fa mig any que vam començar i recordant tot el que hem viscut fins ara i fent un cop d'ull a totes les fotos que tenim a l'ordinador, ens sentim molt afortunats i feliços d'haver fet realitat aquest increïble projecte comú.