FA QUE VIATGEM...

30 d’ag. 2010

La gran bombolla asiàtica

La nostra primera parada a Àsia ha estat Singapur on hem passat 3 dies, suficients per adonar-nos que aquesta ciutat és un punt i a part dins d’aquest continent.

Es tracta d’una ciutat moderna, netíssima i occidentalitzada. També coneguda com la fine city per les multes excessives que es cobren per, per exemple, menjar xiclet al carrer!!!!Uns 250€ al canvi per mastegar-ne al carrer, i de fet, no en trobes enlloc, ni als supers ni als petits comerços…curiós, oi??

El 80% dels habitants són xinesos i la resta indis, musulmans (malasis i indonesis) i occidentals!!!això fa que la ciutat tingui un aire multicultural i modernitat es barregi amb tradició.

Hem voltat pel Chinatown, el Little India, el Kampong Glam (barri musulmà), el districte colonial on els edificis tenen fota influencia británica, el districte financer ple de gratacels, Marina Bay on es troba el famós Lleó i per últim Orchard Road…us imagineu la Diagonal plena de centres comercials a banda i banda des del principi fins al final??? una bogeria pels amants de les compres!!!! trobes marques de tot el món i per a totes les butxaques (des del Zara fins a Cartier).


Chinatown


Chinatown


Little India


Districte colonial


Marina Bay


Orchard Road

A part de la barreja cultural hem gaudit de la varietat culinària que ofereix la ciutat i, axí, hem començat a familiaritzar-nos amb els plats que ens acompanyaran els propers 4 mesos. S’ha de dir que els plats tastats fins al moment eren força carregats de picant i hem patit una mica amb els 32ºC que feia!!!! és clar, encara som uns novatillos d’Àsia però ja n’aprendrem ja!!!

Els contrastos entre orient i occident són més palpables al barri de Chinatown on els centres comercials s’imposen envoltant els carrerons amb els temples,els mercats i les paradetes de sopes i noodles.

Pel que fa a temples n’hem vist uns quants de les diferents cultures que coexisteixen aquí, en destaquem el de Thian Hock Keng (Chinatown), el de Sri Mariamman (temple hindú també situat al Chinatown), la St. Andrew’s Cathedral (al districte colonial), el de Sri Veeramakaliamman (Little India) i la Mesquita del Sultan (la més gran de Singapur a Kampong Glam).


Thian Hock Keng


Thian Hock Keng


St. Andrew’s Cathedral


Sri Veeramakaliamman


Mesquita del Sultan

Deixem Singapur amb bon regust però conscients que el que ens espera a partir d’ara no tindrà res a veure amb la gran bombolla asiàtica…propera parada: Indonèsia