FA QUE VIATGEM...

1 de set. 2010

El passat de Java

La primera illa que visitem de les més de 17.000 que formen Indonèsia és Java, on es troba la capital i que a més a més ostenta el títol de ser l’illa més poblada del món amb 140 milions d’habitants (en total Indonèsia en té uns 260 milions).

La capital d’Indonèsia, Jakarta, ens ha deixat una mica indiferents. Es tracta d’una ciutat caòtica que no ofereix gaires atractius pels turistes així que decidim passar-hi un dia per organitzar el transport per la nostra propera parada a l’illa de Java, Jogjakarta.

En un trajecte de 9 hores de tren amb uns paisatges de camps d’arròs impressionants, arribem a Jogjakarta on hi ha dos temples del s. IX, Borobudur i Prambanan, que reflecteixen la importància de Java en el passat.

Borobudur és, juntament amb Bagan (Birmània) i Angkor (Cambodja), un dels monuments més importants del sud-est asiàtic. Un temple budista construit per la dinastia Sailendra que va estar abandonat durant gairebé 1000 anys i va ser redescobert quan Java estava en mans dels britànics. El temple conté 432 imatges de buda i 72 més estan dins les estupes de la part superior del temple.


Temple de Borobudur

Sortim a les 5 del matí de l’hostal i a les 6 entrem a Borobudur. Amb el sol tot just sortint, la poca gent que hi ha i el silenci que es percep fa que l’experiència sigui molt especial. A més a més tenim la sort de presenciar les pregàries d’un grup de monjos que, a poc a poc, va creixent amb alguns turistes xinesos que s’hi afageixen. El nostre primer temple a Àsia no ens ha decebut!!! Continuem la ruta cap al temple budista de Mandut que ni de lluny és tan espectacular com el que acabem de veure ja que és força petit, però a l’interior ens sorprèn una estàtua de buda de 3 metres d’alçada.


Temple de Borobudur


Temple de Borobudur


Temple de Borobudur


Temple de Borobudur


Temple de Mandut


Buda interior temple de Mandut

Després, sota un sol de justícia, comencem la visita a Prambanan, temple hindú que va ser construit per la dinastia Mataram i que malhauradament l’any 2006 va quedar considerablement destruit per un terratrèmol. Prambanan està format per uns 50 edificis escampats pels voltants d’un parc on ens hi passegem i descobrim les seqüeles del terratrèm...tot i així la majestuositat de les torres fa que la visita valgui molt la pena.

L’endemà deixem el cantó místic de Java i visitem Jogjakarta, ens perdem pels carrerons, fem un cop d’ull als mercats dels carrers i ens deixem seduir per la simpatia de la seva gent.Continuem travessant la interessant Java direcció a Bali, però abans farem una parada al Gunung Bromo, un dels volcans en actiu més espectaculars que té aquest enorme país.