FA QUE VIATGEM...

27 de set. 2010

El pulmó de Malàsia

Taman Negara és una selva tropical de més de 130 milions d'anys situada al centre de Malàsia on hem anat un parell de dies a descobrir insectes i bitxos varis, passar una calor monumental i disfrutar d'un dels principals atractius del país.

Ens passem gairebé tot el dia de bus en bus des de Kuala Lumpur fins a Kuala Tembeling on ens espera (diuen) un dels millors trajectes en barca d'Àsia. Passem 3 hores navegant enmig de la selva, veient algun mico enfilat pels arbres i disfrutant de l'airet que corre (l'únic que sentirem en els dies que passarem per aquí).El poble principal per visitar el Parc Nacional es diu Kuala Tahan, situat a l'altra banda del riu, i és on fem nit. És un poble molt petit on només hi ha allotjaments, un parell de supermercats improvitsats pels locals, l'estació d'autobusos i tota una filera de restaurants flotants bastant curiosos i amb menjar baratíssim.I l'endemà ens endinsem a la selva per fer algun trekking però després de dues hores camimant estem tant xops de suor i fets caldo que decidim tornar al poble i refrescar-nos una mica.

Durant la caminada però, veiem bastants esquirols voladors, insectes i fins i tot un llangardaix d'uns 50cm de llargada que anava caminant xino-xano pel mateix camí que nosaltres i del qual no tenim foto perquè la fotògrafa va fotre un salt al veure'l que encara tremola,jajaja!!!

Aprofitem per anar a un canopy walkway que tenen muntat per poder observar la selva des de dalt dels arbres però l'Albert al veure'l decideix que millor s'espera a baix!!i la veritat és que l'alçada imposa bastant però val la pena passar pels 6 ponts penjants amb la traca final de l'escaleta dels nassos que fa bastanta por.El tercer dia toca matinar ja que a les 8h ham d'agafar el bus que ens portarà a Cameron Highlands, la nostra propera parada a Malàsia, però abans un bon cafetó take away a l'estil malai.