FA QUE VIATGEM...

18 de set. 2010

Sol i platja a les Gili

Padangbai és el principal port de sortida cap a les illes de l'est d'Indonèsia i també un bon punt de partida per descobrir la part nord-est de Bali.Ens hi quedem uns dies amb la idea de tornar a llogar un cotxe amb els nostres amics holandesos però el preus són desorbitats així que ens conformem amb la petita Padangbai. Estem de sort i enganxem tres dies de festes hindús on cada tarda-nit podem veure autèntiques processons de gent amb ofrenes de tot tipus i les seves millors gales cap al principal temple de la vila.

Padangbai però no té cap mena d'atractiu especial així que el tercer dia enfilem cap a les illes Gili, un grup de tres illes entre Bali i Lombok. La més gran és Trawangan i és també la més propera a Bali, seguida per la petita i tranquil·la Meno (un pèl fora de pressupost per nosaltres) i Air és l'última d'aquests tres trossets de paradís indonesi.

Tot i que les Gili tenen uns preus més cars respecte a la resta del país per la quantitat de turistes que hi van, tenim sort que ara és temporada baixa i no en trobem tants. Això també ens permet trobar un allotjament molt bé de preu i així donar-nos algun gustet menjant peix ben fresc per sopar!!!Hem passat 4 dies posant-nos negres i gaudint d'un sol que havíem perdut de vista a Bali. Els nostres amics holandesos ens deixen un parell de dies abans, i després de més de dues setmanes viatjant plegats ens acomiadem fins a la propera, o a Eindhoven o a Barcelona!!!!

Sense gaires ganes deixem Gili direcció Kuta (Bali) ja que en un parell de dies agafem vol al nostre proper destí, Malàsia!

Sembla mentida però Indonèsia se'ns acaba i tenim la sensació d'haver vist una petitíssima part d'aquest país tan interessant. Ens ha sorprès molt gratament i tant de bo puguem tornar i continuar descobrint illes com Sulawesi, Lombok, Flores o Kalminantan. Sens dubte Indonèsia té molt per oferir!!!