FA QUE VIATGEM...

8 de juny 2010

Resum de Xile

Hem estat un total de 39 dies a Xile i hem visitat Punta Arenas, Puerto Natales, P.N. Torres del Paine, Chiloé, Puerto Varas, Valdivia, Pucón, Santiago, San Pedro de Atacama i Rapa Nui (Illa de Pasqua).

Ens ha agradat:
- El contrast dels paisatges. Trobes des del desert més àrid del món al nord, fins als glaciars i pingüins del sud, passant per una de les regions de llacs més maques del món. És un país molt complert!!!
- La gent. El xilè és senzill, molt agradable i proper.
- Trobar naturalesa en estat pur: volcans actius, parcs nacionals per caminar hores i hores, glaciars en constant moviment, llacs d'un blau increïble i termes, moltíssimes termes naturals. I aquest atractiu és multiplica quan veus la cura i el respecte que hi tenen els xilens i que no està massificat turísticament. Tot es manté gairebé verge!
- El trekking de Torres del Paine culminat per l'espectacularitat de les famoses Torres de granit després de gairebé 60km a les cames.
- Rapa Nui, res a veure amb la resta de Xile però definitivament un "must see". Una illa polinèsica plena de misticisme.

No ens ha agradat:
- La quantitat de gossos abandonats que hi ha pels carrers i que el govern no prengui mesures al respecte.
- La polució que hi ha a Santiago, és molt bèstia i sembla una calitxa molt densa!! I això tenint els Andes a tocar.
- El menjar. Tenen molt bona matèria prima (marisc variat i excel·lent, peix, moltíssima fruita i verdura de qualitat...) però sembla que no en sàpiguen treure profit, la cuina no es lo suyo!

Ens hem gastat una mitjana de 60€/dia entre tots dos en menjar i dormir.

Ja podeu veure les fotos i el vídeo de la nostra estada a Xile i Rapa Nui als apartats corresponents. Esperem que us agradin!!

Hem dormit als següents hostals:
Punta Arenas
Hospedaje Costanera

Habitació compartida amb bany compartit per 7.000 pesos per persona/nit amb esmorzar inclòs.
Casa familiar una mica apartada del centre però el servei molt agradable. Sense wifi.

Puerto Natales
Hostal Las Carretas

Habitació doble amb TV i bany compartit per 22.000 pesos la nit amb wifi i esmorzar inclosos.
Hostal nou i molt ben decorat. L'única pega és que la cuina és molt justeta en quant a espai i estris, a més a més no hi ha nevera per desar les coses.

Castro (Illa de Chiloé)
Torre de Babel

Habitació doble amb TV i bany compartit per 18.000 pesos la nit amb wifi i esmorzar inclosos.
Tot i que està una mica apartat del centre, és una casa familiar molt acollidora i amb habitacions i banys enormes. Cuina molt ben equipada. Molt recomanable!!!

Puerto Varas
Malmec Hostel

Habitació compartida amb bany compartit per 8.000 pesos per persona/nit amb wifi i esmorzar inclosos.
Cuina força gran i ben equipada.

Valdivia
Hostel Bosque Nativo

Habitació doble amb TV i bany compartit per 18.000 pesos la nit amb wifi i esmorzar inclosos.
L'hostal és força nou i els espais comunitaris estan de conya. La única pega és que ens va tocar una habitació molt petita!!

Pucón
Hostal Donde Germán

Habitació doble amb bany compartit per 14.000 pesos la nit amb wifi inclòs però sense esmorzar.
Ho porta un matrimoni de motxillers molt macos. L'hostal és una casa amb jardí al voltant que està de conya. Habitacions, banys i cuines en perfectes condicions. Molt recomanable!!!

Santiago de Chile
Dominica Hostel

Habitació compartida amb bany compartit per 7.000 pesos per persona/nit amb wifi i esmorzar inclosos.
Situat al barri de Bellavista, a un pas del funicular del Cerro San Cristóbal. Hostal molt ben decorat i pràcticament nou. Molt recomanable!!!

Santiago de Chile
Dominica Hostel

Habitació doble amb bany compartit per 25.000 pesos la nit amb wifi i esmorzar inclosos.
Situat al barri de Bellavista, a un pas del funicular del Cerro San Cristóbal. Hostal molt ben decorat i pràcticament nou. Molt recomanable!!!

San Pedro de Atacama
Hostal Sonchek

Habitació doble amb bany compartit per 16.000 pesos. No té ni wifi ni esmorzar tnt les habitacions com els espais comuns estan molt bé. Té cuina comunitària molt ben equipada. Tenint en compte que San Pedro de Atacama és molt car, l'hostal és molt recomanable!!!

Santiago de Chile
Ecohostel

Habitació compartida amb bany compartit per 7.000 pesos per persona/nit amb wifi i esmorzar inclosos.
Situat a prop del centre en un barri molt tranquil. Espais comuns molt amplis i agradables, cuina molt ben equipada i personal molt amable. A dos carrers hi ha un supermercat enorme. Molt recomanable!!!!

Rapa Nui (Illa de Pasqua)
Camping Mihinoa

Habitació doble amb bany compartit per 15.000 pesos. Té wifi i esmorzar però s'han de pagar a part. Té cuina comunitària molt ben equipada i val molt la pena portar-se el menjar desde Santiago, ja que el menjar a l'illa és molt car i no es troba de tot. Es poden llogar Jeeps i bicicletes per recórrer l'illa. Molt recomanable!!!!