FA QUE VIATGEM...

26 de juny 2010

Salvador de Bahía

També anomenada simplement Bahía, aquesta ciutat és la 3a més poblada del país tot i que el seu nom original és São Salvador de Bahía de Todos los Santos (toma castanya!!!!). La ciutat té un aire relaxat, despreocupat, i de festa (de fet cada dimarts al vespre hi ha festa als carresr del centre històric).

Hi hem passat 3 dies i jo, Sandra, he acabat fins als nassos de veure el somriure d'orella a orella dels autòctons cada cop que l'Albert havia de dir el seu cognom i tothom ho comparava amb el nom de la ciutat...aish!!!l'Albert, per descomptat, encantadíssim de la vida!!!per un cop que saben escriure el seu cognom sense haver-lo de lletrejar(el que hem hagut de fer els darrers 5 mesos!!!!).

A Salvador es nota la influència de cultures africanes i és que es van enviar molts esclaus a aquesta part del país i hi ha una majoria de població negra. Un exemple molt clar és la capoeira, que té el seu origen en els esclaus africans. Aquests escenificaven imatges de guerra com una forma de rebel·lar-se contra els colons portuguesos. Amb els anys es va passar de generació en generació i s'ha acabat convertint en una dansa.

Hem passejat pel centre històric, el Pelourinho. Tot i ser un racó encantador i imprescindible d'aquesta ciutat, reflecteix la millor i la pitjor cara del Brasil. D'una banda gaudeixes de la història del país i de l'empremta que van deixar-hi els portuguesos (barris com Santa Teresa a Rio o Pelourinho recorden a Lisboa), de l'altra ets testimoni de la misèria i la manca d'oportunitats de prosperitat que afecten a gran part del Brasil.Amb la visita d'aquesta interessantíssima ciutat donem per finiquitada la nostra aventura per terres brasilenyes (i això que no hem vist ni una dècima part del país!!!!), això si, entre connexió de vols ens espera un comiat formidable a la ciutat que ens va donar la benvinguda al país...propera parada (tot i que curteta curteta): Rio de Janeiro again!!!!