FA QUE VIATGEM...

15 de juny 2010

Rio e muito legal!!!

Aquesta immensa ciutat ens ha agradat molt i és molt diferent del que hem vist fins ara en aquest continent...serà per l'idioma?serà perquè aquest mes hi ha el mundial i a Brasil es viu a tope??no ho sabem però la porta d'entrada que hem triat del Brasil ens ha acollit amb els braços oberts!!!

Els gairebé 4 dies que hi hem passat els hem aprofitat per visitar la ciutat i adonar-nos que haver escollit el mes del mundial promet ja que l'escut del país és per tot arreu en forma de samarretes, hawaianes, banderetes i mil i una decoracions vàries distribuïdes pels carrers, bars, restaurants i fins i tot a l'hostal on ens hem allotjat. Aquests paios són uns friquis del futbol!!!Parlant de l'hostal, i ara anirem de guais ;),hi va viure durant 3 anys el poeta i músic, compositor de la famosíssima cançó Garota d'Ipanema, Tom Jobim. Eh que som guais???

La ciutat té moltes platges però seguint amb la línia d'anar de guais nosaltres només n'hem visitat dues, les més famoses: Ipanema i Copacabana. I tal com fan els carioques, hem recorregut el passeig de cadascuna d'elles de cabinho a rabinho ; )

A part de les platges també ens hem culturitzat i hem anat als barris de Santa Teresa i Lapa, caminant cap amunt i cap avall pels seus carrers empedrats, disfrutant de l'ambient bohemi en alguna terrasseta mentre passava el tramvia i rematant la visita a la famosa Escadaria Selaron que, per sort, la vam enganxar de baixada ; )El Pão de Açúcar ens ha donat una altra perspectiva de la cuitat, i des d'allà hem gaudit de la posta de sol, us deixem un parell de fotinhos!!

Però tots sabem que al Brasil no tot és tan maco, i és que a part del sol, les platges i les ganes de festa que sempre tenen, la pobresa i la delinqüència són un greu problema que aquest país ha de resoldre.

Us pot semblar una mica frívol, però nosaltres volíem veure amb els nostres ulls de què parlen a la tele quan ens expliquen la cara més fosca del Brasil, i hem anat a veure una favela.

Concretament hem visitat Rocinha, on hi viuen unes 400.000 persones, la favela més gran de Rio.

Hem agafat un tour, ja que no hi ha altra manera de visitar-les si és que vols tornar d'una sola peça de la visita. Al grup érem uns 10 i per entrar a la favela hem hagut de pujar en "mototaxi" (cadascú en una moto). Un cop a dalt hem baixat caminant pel mig de la favela.

Havíem d'anar en compte on feiem fotos, ja que als narcos i als traficants d'armes no els agrada sortir en fotos dels turistes. Només Rocinha "factura" 4 milions de dòlars al mes traficant així que en aquesta ciutat es mouen molts calers. Lamentablement la policia no fa gaire al respecte i gairebé ni entra a les faveles.
Per què?? Qui compra les drogues i les armes de les faveles?? D'on treuen els diners els traficants?? Tenint en compte que la gent que hi viu és pobre fins a la misèria, els diners vénen de gent que viu als barris rics i, com que qui paga mana, ningú no hi fa res.

Com a ajuda per la gent que vui a la favela i no té res a veure amb tot el que us acabem d'explicar, les agències que ofereixen els tours destinen una part dels diners a crear projectes comunitaris com ara escoles, tallers de pintura, residències...nosaltres hem visitat una escola bressol on hi havia uns 40 nens que estan ben cuidats i alimentats mentre els pares treballen, en comptes d'estar sols a casa o al carrer.Sí sí, ja ho sabem, no hem dit res del Corcovado!!!abans de deixar el país tornarem a Rio i ho hem deixat pendent tot i que fins al novembre l'estan restaurant i està ple de bastides, ja decidirem si val la pena deixar-hi la pasta ; )

Després de Rio hem passat 4 dies a la idíl·lica illa de Fernando de Noronha!!!us ho expliquem al proper post.