FA QUE VIATGEM...

4 de juny 2010

Te Pito o Te Henua

Que vol dir "el melic del món", que és com també s'anomena l'Illa de Pasqua o Rapa Nui.



El melic del món per dues raons: una perquè està apartada de tot (a 3.700km de Santiago de Xile i a 4.000Km de Papeete), i l'altra perquè a l'illa hi ha una pedra "màgica" que duu aquest nom. Segons diuen, si poses una brúixola a sobre la pedra, aquesta es torna literalment boja i l'agulla es mou sense parar.



Vam arribar divendres passat després de gairebé 5 hores de vol. Políticament aquesta illa pertany a Xile però històrica i culturalment forma part de la Polinèsia. Els trets facials dels locals recorden molt als tahitians i als maoris de Nova Zelanda i fins i tot la llengua autóctona, el rapa nui, té similituds amb la resta de llengües d'origen polinèsic. Serà per això que només arribar a l'aeroport ens van posar un collar de flors exòtiques i ens van rebre amb un "Iorana" (salutació rapa nui). Actualment l'illa té 4.000 habitants en una superficie de 166km2 i només hi ha un poble, Hanga Roa, ja que la resta de l'illa és considerada parc natural.

Ja des del càmping on ens vam allotjar les vistes prometien, primera línia de mar i posta de sol inclosa cada dia, mireu mireu!!!



I què hi ha aquí??doncs molts moais, més de 1.000 escampats per tota l'illa. Hem passat 5 dies recorrent els seus racons, coneixent la seva història i fins i tot banyant-nos a la magnífica platjeta d'Anakena (ja podem dir que ens hem remullat al Pacífic!).

Originalment tots els moais estaven drets però entre els tsunamis i les guerres civils dels poblats de l'illa, aquests van ser tirats a terra i actualment se'n veuen només alguns de restaurats a peu dret per donar una idea del que van ser.

Vam poder visitar també la pedrera on es "fabricaven" els moais i des d'on es transportaven als diferents punts de l'illa. Perquè us feu una idea, per tallar un moai es trigaven uns 3-4 mesos i hi treballaven 5 homes a jornada completa, quina feinada!!!!el que encara és un misteri per molts arqueòlegs és la manera en què transportaven aquestes escultures de pedra de més de 10 metres d'alçada tot i que les teories són múltiples, des de rampes fetes amb pedres fins a fer-los rodar sobre troncs muntanya avall.


Ahu Tongariki




Platja d'Anakena


Pedrera Rano Raraku


Pedrera Rano Raraku


Pedrera Puna Pau



Una de les millors imatges són les postes de sol amb els moais al davant i la remor del mar de fons, us deixem alguna imatge perquè en gaudiu!!!




Tahai



Després de 5 dies de somni en aquesta mística part del planeta, retornem a Santiago per començar una marató de vols de 3 dies ;), sí sí, ho heu sentit bé!!!ens acomiadem definitivament de Xile i demà agafem un vol a Buenos Aires per fer connexió dissabte amb el nostre proper destí: BRASIL, nanaranaranaraná!!!!

Sí sí, teòricament el nostre periple per terres sudamericanes acabava a Buenos Aires on havíem de volar cap a Sidney però hem decidit fer un foradet per les caipirinhas, les caipiroscas i las praias do Brasil abans de deixar aquest continent. Austràlia encara haurà d'esperar 3 setmanetes ja que, de moment, ens quedem per aquí!

2 comentaris:

Estem de Vacances ha dit...

i és Rapa Nui ha de ser impressionant... quines fotos! no he pogut evitar deixar-vos un comentari!!!!!

Albert i Sandra ha dit...

Hola companys viatgers!!!
Hem estat tafanejant el vostre blog i ens hem pres la llibertat d'afegir-lo al nostre llistat ;)
Teniu raó, Rapa Nui és impressionant!!!té un punt místic que captiva, si teniu l'oportunitat afegiu-lo a la vostra llista de pendents ;)