FA QUE VIATGEM...

16 de nov. 2010

Els temples d'Angkor

Sortim de Don Khon (Si Phan Don, Laos) a les 8h del matí direcció Siem Reap on arribem, entre pitos i flautes, a mitjanit.

El trajecte, per variar, es fa etern i el creuament de frontera és un autèntic "caxondeo" on la corrupció de la policia fa que passar d'un país a l'altre sigui un atrac en tota regla.

El visat per entrar a Cambodja són 23$ per cap però, és clar, s'han de pagar 2$ per cap per sortir de Laos (¿?)...entrem a Cambodja caminant, sí sí, el bus laosià no passa la frontera així que, després de pagar l'impost de sortida, agafa motxilla i a caminar fins a Cambodja, on et reben amb un "control mèdic" per saber si véns amb grip, refredat, febre...et fan una mena d'scanner de la dentadura amb una pistoleta de joguina per nens i amb això ja tenen l'excusa perfecte de clavar-te 1$ més per cap per la visita mèdica.

Ara ja toca fer el visat pròpiament dit i pagar els 23$ però, com que se les saben totes, no et foten el segell d'entrada, només t'incrusten el visat però falta el segell que són 2$ per cap més extra...ningú es queixa perquè saps que o pagues o mitja volta i cap a Laos de nou!!!!així van les coses per aquests països...

Un cop a Cambodja emprenem ruta cap a Siem Reap (amb els tràmits duaners sortim de la frontera a migdia!!!!) i arribem amb el cul quadrat i l'esquena destrossada!!!

El primer dia a Siem Reap el dediquem a descansar i recuperar forces, el poble és una turistada del nivell de Lloret de Mar o Salou. Els preus inflats, tot a pagar en $ en comptes de la moneda local i comencem a percebre els canvis entre Laos i Cambodja...passem de la tranquil·litat absoluta a l'atabalament pel trànsit, massificació de gent i l'assetjament constant perquè et gastis els diners en qualsevol tonteria.

Sort que aquí no s'hi ve per veure el poble sinó per veure els temples d'Angkor, un reflex de l'esplendor de l'imperi Khmer de Cambodja, que s'estenia entre els s.IX i s.XIII de Birmània fins al Vietnam.

Per no haver de córrer decidim comprar l'entrada de 3 dies ja que els temples estan escampats i, de vegades, entre un i altre hi ha més de 6km o 7km. Lloguem un tuk-tuk durant aquests dies i vinga a pujar, baixar escales, caminar i veure pedres i més pedres...el primer dia els peus ens van quedar així de macos!!!El temple principal és Angkor Wat, l'edifici religiós més gran del món construït pel rei Suryavarman II al s.XII. Nosaltres hi passem unes dues hores ben bones visitant-lo però, hem de dir que no és el que ens ha agradat més. El segon dia ens llevem a les 4:30h per arribar a la sortida del sol, però entre que estava ennuvolat i que hi havia com a mínim 8 autobusos de xinos, 6 de japonesos i un quart d'Europa ens ha decebut bastant i la matinada no ha valgut la pena.

Un dels temples que ens ha agradat més és el de Bayon, ple de torres amb cares esculpides que et van observant mentre t'hi passeges, un total de 216 cares. El temple va ser construït a l'any 1200 pel rei Jayavarman VII.Després del de Bayon, passem per un temple amb forma piramidal, el temple de Phimeanakas. No apte per gent amb vertigen ja que les escales per pujar-hi són bastant empinades.Per nosaltres el plat fort dels temples d'Angkor ha estat el sorprenent Ta Prohm que molts coneixereu perquè va ser on es va filmar Tomb Raider (Lara Croft). El temple es troba dins de la jungla, on pedra i natura es barregen donant-li un ambient més salvatge. El temple va ser construït en honor a la mare del rei.

A banda dels principals Angkor Wat, Bayon i Ta Prohm, en visitem bastants més, més petits en mida i potser no tan impressionants però escampats per la que va ser la capital de l'imperi Khmer. Aquí us deixem les fotos d'un parell més, el temple Thommanon i el Baphuon.I de Siem Reap ens dirigim a Battambang en un viatge en barca que promet ser un dels millors del continent...i segurament dels més llargs ; )

2 comentaris:

la Txell i en Xavi ha dit...

Espectacular!!!

Laura ha dit...

Yes, I'm bored, but I also just like to watch your pictures :) Sooo many Wáts! Angkor Whát?!