FA QUE VIATGEM...

19 de nov. 2010

Pim pam pim pam, en barca a Battambang!!!

Per arribar des de Siem Reap a Battambang tens 2 opcions: l'opció intel·ligent que consisteix a agafar un autobús amb aire condicionat i les respectives paradetes per pixar i que en 6 hores et deixa a lloc; i després hi ha l'opció dels pringats amb ganes d'aventura, una barca plena fins dalt (i quan diem dalt volem dir que foten a gent al sostre i tot), incòmode, sorollosa, amb podor a benzina i gens segura, que al cap de 8 hores i unes quantes contractures d'esquena després, et deixa a lloc.

I nosaltres què vam fer???doncs vam acabar a la barca com un parell de pringats!!!!i és que segons la guia aquest és un dels millors trajectes en barca del sudest asiàtic i...maco ho és però encara ens preguntem si les 8h i les condicions del viatge s'ho valen!!

Ja per començar ens passen a buscar per l'hostal en una furgoneta amb capacitat per 9 persones i n'acabem 15 amb les respectives motxilles, així que imagineu-vos l'escena...creiem que era un escalfament per preparar-nos per la barca.

Un cop dins la barca ens adonem que la capacitat que deu tenir és d'unes 40 persones i ja en som unes 60...a més som tan pringats que per nosaltres dos no hi ha banqueta i decidim seure a sobre una fusta on s'hi estava bastant còmode fins que engeguen el motor. Ens havíem assegut a sobre del motor i allò no parava de vibrar i escalfar-se així que de seguida ens enxovem a un altre lloc.

A banda de tot això, els paisatges que ens anem trobant són molt macos i fan que, a poc a poc, comencem a disfrutar del viatge. Passem per "pobles" muntats al mig del riu on les cases floten i la gent s'ha de desplaçar en barquetes...tot bastant pintoresc i autèntic!

Al segon poble però, les barquetes plenes de gent s'apropen a la nostra barca i...SORPRESA!!!tenim nous passatgers!!!al final la gent acaba tirada per terra i en alguns moments la barca ha de pasar entre joncs per passos estretíssims on ens hem d'aixecar tots de lloc, ja que les branques dels arbres i els joncs són com màquines exterminadores...a una pobra noia anglesa li va quedar la cara moníssima d'una "brancada"!!!A més de les branques, és molt divertit quan en aquests passos estrets et trobes la barca que ve de cara...Després de ser uns pringats i disfrutar de la nostra aventura, arribem a Battambang on teníem pensat passar-hi uns quants dies, però el poble és tan lleig que ens hi quedem un dia per veure els voltants i llestos!!

Hi ha 3 temples a destacar però nosaltres, una mica saturats de tanta pedra a Angkor Wat, en visitem només un, el Wat Banan. Després de pujar gairebé 400 escales arribem dalt del turó on hi ha el temple, una mica deixat però les vistes des de dalt són una passada i l'esforç sota els 35ºC es veu recompensat.Ahh!!mentre puges millor no desviar-se de les escales ja que sembla que encara hi ha alguna mina...Malauradament, Cambodja és un dels països amb més mines del món on es calcula que n'hi ha més de 4 milions escampades pels camps. De fet, és freqüent veure persones mutilades.Per visitar els voltants lloguem un tuk-tuk i flipem quan para a la "benzinera" per omplir el dipòsit...

Tant a Laos com a Cambodja, els nens són molt trempats i els encanta sortir a les fotos i que després els hi ensenyis!!!hauríeu de veure les cares que fan quan es veuren reflectits a la càmera i et demanen que els en facis una altra...són divertidíssims!!!Propera parada, la capital de nom impronunciable: Phnom Penh

2 comentaris:

Laura ha dit...

Nice pictures! We didn't go to a floating market, and it looks very nice! Love the last picture, so cute!

Albert&Sandra ha dit...

we neither ;), it's from the boat trip from Siem Reap to Battambang...really long and slow journey but also beautiful scenery!!!kids were so cute!!!they wanted to check the pictures on the camera,hahaha!!!