FA QUE VIATGEM...

13 de nov. 2010

Les delícies de Laos

I és que no podíem deixar aquest país sense parlar de la seva cuina, que després de 2 mesos per Àsia ens ha sorprès molt gratament i ens ha ofert més varietat del que havíem tastat fins ara...la nostra dieta ha variat sortint del típic nasi goreng (arròs fregit), mee goreng (noodles fregits), pollastre i verdures saltejades.

Per la seva influència francesa, Laos barreja els ingredients bàsics de la dieta asiàtica amb ingredients més comuns dins la nostra. Hem menjat baguettes (feia mesos que no menjàvem pa que no fos xiclet), croissants, entrecot, filet de vedella, quiche lorraine i amanides mediterrànies amb oli i vinagre de mòdena (un autèntic luxe!!!). Aquestes delicatessen les hem trobat principalment a Luang Prabang i a Vientiane, però la resta del país ofereix una cuina molt cuidada on destaquem els curris, sticky rice (arròs glutinós), spring rolls tant fregits com frescos i hem afegit a la dieta noves proteïnes com el porc o la vedella (ja se'ns estava quedant cara de pollastre!!).

Un altre producte insígnia del país és la cervesa Beer Lao que trobes a tot arreu i molt bé de preu!!també produeixen, i consumeixen bastant, el Lao Lao (un whisky casolà)...només de veure les ampolles se'ns han tret les ganes de provar-lo.

Total, que hem gaudit com feia mesos que no ho fèiem i ens hem posat les bótes!!1 comentari:

Laura ha dit...

FOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOODDDDDDDDDDDD!