FA QUE VIATGEM...

10 de nov. 2010

Si Phan Don

O el que és el mateix, les 4.000 Illes, és el nom que rep la zona del sud de Laos gairebé a tocar de Cambodja.

Nosaltres hem triat l'illa de Don Khon, amb allotjaments més econòmics i més tranquil·la que la seva veïna Don Det, que s'està convertint a poc a poc en el Vang Vieng del sud on els guiris hi van bàsicament a posar-se fins al cul de birra i poca cosa més.

Hi hem passat 4 dies que hem dedicat a visitar les dues illes a peu, hem visitat alguna cascada i hem fet el mandra passant estones de lectura, jugant a cartes i veient com passaven les hores a la vora del Mekong.

La tranquil·litat que es respira en aquesta illa, Don Khon, és impressionant. Aquí no hi ha no cotxes ni estrès, la gent es mou bàsicament en bicicleta i alguna moto i això converteix aquesta zona en una parada perfecte per carregar piles, menjar bé i gaudir d'un Laos poc turístic amb unes vistes del Mekong úniques.

Desafortunadament aquests últims dies han sigut també els últims a Laos, un país del que haviem sentit meravelles i que no ens ha decebut, al contrari, marxem amb ganes de tornar-hi. Un país tranquil si el comparem amb els seus veïns però que ha sabut protegir la seva manera de viure i que el turisme encara no ha "espatllat".El nostre proper destí és Cambodja i hem decidit començar per la porta gran i anar de pet a Siem Reap per contemplar Angkor Wat, una de les joies arquitectòniques d'Àsia, i segurament del món...bé, ja ho veurem ; )