FA QUE VIATGEM...

28 de març 2010

Valdivia, de los lagos a los rios!

Hem canviat de ciutat i de regió, hem passat un parell de dies a Valdivia, capital de la Región de los Rios.
Aquesta ciutat, tot i que es petitona com la majoria del que estem veient pel sud de Xile, té un ambient molt jove i mogut i és que aquí està La Universidad Austral, la més important del sud del país i està ple d'estudiants.

El curs universitari acaba de començar, i aquest acompanyat de les clàssiques novatades!!!als pobres que just entren a la uni, els "banyen" literalment amb pintura, els hi treuen les sabates, els hi trenquen la roba i els pispen els llibres!!!d'aquesta fila els pobres desgraciats han de recórrer els carrers de Valdivia demanant diners per poder recuperar el que els veterans els hi han pres. Doncs tot i que és una gran putada s'ho prenen a la xilena, d'allò més bé i amb un bon somriure a la cara.

També hem visitat una cerveseria alemano-xilena i és que aquí el 90% dels colonitzadors eren d'origen alemany i una família molt espavilada, els Kunstmann,van decidir portar no només les maletes sinó també la tradició cervesera i la dels mítics Kuchen (fins i tot fan una festa anual de tasts de Kuchen amb receptes passades d'una generació a l'altra).

Valdivia està vorejada per 3 rius i es troba molt a prop de l'oceà Pacífic, hi ha una forta tradició pesquera i cada matí hi ha un mercat enorme on hi trobes de tot.

Propera parada: Pucón, més volcans i termes naturals!!!