FA QUE VIATGEM...

10 de jul. 2010

Al bell mig del no-res...

...Hi ha un pedrot inmens anomenat Uluru, un dels símbols més representatius d'Austràlia.

Aquesta imponent roca, que fa 3,6km de llargada i que arriba als 867m sobre el nivell del mar, és considerada pels aborigens australians com a sagrada.

El més impresionant és, a part d'estar situada enmig del no-res i de la seva grandesa, els canvis de colors que experimenta aquest pedrot vermell quan es pon el sol. Ens vam quedar embadalits durant mitja hora mirant la pedra i els tons vermells que anava agafant a mida que el sol marxava. Mireu les fotos (la primera, durant el dia, i la segona durant la posta de sol).

A part de l'Uluru, en aquesta part del país també es poden visitar Kata Tjuta (o The Olgas en anglès) i el Kings Canyon, aquest últim una mica més allunyat d'Ayers Rock.

Nosaltres vam dedicar un dia a visitar l'Uluru i els Olgas i fent algun trekking pels seus voltants.

Com a dada curiosa direm que és possible "escalar" l'Uluru sempre que faci bon temps, però el Parc Nacional on es troba situat pertany als anangu, una tribu aborigen a qui no fa gens de gràcia que els turistes pugin la seva roca sagrada...de tota manera sempre hi ha algun despistat que passa olímpicament de tot i, faltant al repsecte les creences d'aquesta gent, puja al cim per tenir una vista del no-res.

A part d’escalar-la, hi ha zones de la roca que els anangu no deixen que siguin visitades ni que els turistes hi facin fotos, ja que per a ells tenen un significat espiritual. Una d’aquestes zones té un nom que ens sonava a català i no vam poder resistir de fer una foto, almenys, al cartell.I del fred del centre hem volat a Cairns, al nord-est del país on ens espera un clima tropical i la nostra "caseta" dels propers 22 dies… us la presentem al proper post!