FA QUE VIATGEM...

17 de gen. 2011

Tots els camins porten a Roma

A Hong Kong ens esperava un vol de 14 hores que ens havia de deixar a Jordània, la nostra primera parada al Pròxim Orient. Abans de començar a volar, ens van tenir 3 hores a l'avió perquè tenien un problema per arrencar el motor. Finalment, ho van solucionar i l'avió es va poder enlairar.

Hem estat uns 5 dies a Amman, la capital de Jordània, des d'on hem anat visitant les ruïnes de la capital i els voltants. Les distàncies són bastant curtes, així que es poden fer excursions d'un dia i tornar a Amman a dormir.

El primer dia l'hem destinat a visitar el castell d'Ajlun i les ruïnes de Jerash, el nord del país.

El castell d'Ajlun és un castell islàmic construït al s.XII. Es troba a dalt d'una muntanya amb unes vistes privilegiades de la vall del riu Jordà. Aquesta fortifiació formava part d'una cadena que permetia enviar missatges en un sol dia entre Damasc i El Caire per mitjà de coloms missatgers.

L'atracció forta del dia són les ruïnes de la ciutat romana de Jerash. És una de les ciutats romanes més ben conservades fins a tal punt que se la coneix com la "Pompeia d'Àsia". És bastant impressionant i nosaltres, que som bastant ràpids per visitar les coses, ens hi hem passat 2 hores ben bones recorrent els carrers, les places, l'arc de triomf, l'hipòdrom, els temples i els teatres d'aquesta ciutat que va assolir el seu esplendor al s. III.

Ara bé, de tota la ciutat, la part més destacada i més famosa és el fòrum, una plaça enorme amb forma ovalada. En total fa 90 metres de llarg i 80 metres al punt més ample...vaja, que s'hi podria jugar un bon partit de futbol!!!

Aquí us deixem amb la foto (que sembla de postal), però que l'ha feta la Sandra.I aquí s'acaba el nord. Al proper post us parlarem de si hem pogut banyar-nos al mar Mort i també dels orígens del cristianisme...

1 comentari:

Laura ha dit...

Jordan! Allready?! Time flies when you're having fun! Very curious to see more of this country, since reading Catalan still isn't really something I would put on my resume :P

Enjoy, enjoy, enjoy! No more playing cards, just loving every minute before you have to go home.