FA QUE VIATGEM...

17 d’abr. 2010

Arequipa

També coneguda com la Ciudad Blanca, Arequipa està envoltada de volcans i es troba molt a prop del canyó més profund del món, el Cañón del Colca.

Hem estat 3 dies a la ciutat, perdent-nos pels seus carrers empedrats, recorrent l'imponent Monestir de Santa Catalina i visitant algunes de les cases colonials que caracteritzen la ciutat.


Carrer del centre


Interior monestir


Interior monestir


Interior monestir


Interior Monestir


Interior monestir


Vistes monestir


Pati interior de la casa colonial del Moral

També hem voltat per la Plaza de Armas disfrutant de les vistes de la magnífica catedral, l'única catedral del Perú que ocupa una banda sencera de la Plaza de Armas.


Plaza de Armas


Catedral d'Arequipa

Ens hem apropat a la cultura inca a través de les seves mòmies, gràcies a un museu que hi ha a la ciutat on s'expliquen els rituals que seguien els inques. Als voltants de la ciutat d'Arequipa s'han trobat 4 cadàvers de nens momíficats a causa de les baixes temperatures d'aquestes muntanyes de més de 5.000m.


Juanita, una nena de 15 anys també coneguda com "la princesa de hielo", és la mòmia més ben conservada

Els inques sacrificaven nens a les muntanyes com a ofrena als déus. Aquest ritual era un gran honor per als nens i les seves famílies, i de fet, només els nens de famílies nobles eren considerats per aquest fi. Des de la capital de l'imperi Inca, Cuzco, es feien grans peregrinatges de fins a 500km caminant per arribar a les muntanyes més altes del país, i allà oferir els seus nens per venerar els déus.

Arequipa ens ha semblat una ciutat molt interessant i acollidora, perfecte per aclimatar el cos a l'alçada abans d'endinsar-nos uns dies al Cañón del Colca, on ens espera un trekking de 3 dies!!!

PD: Pregunta de Trivial, sabeu quin escriptor famós va néixer a Arequipa?

2 comentaris:

NÚRIA ha dit...

Vargas Llosa?

Albert i Sandra ha dit...

Molt bé Núria!!!només dues persones ho heu encertat!!!
Gràcies x concursar!!