FA QUE VIATGEM...

9 d’abr. 2010

Santiago

La capital xilena ens ha sorprès molt gratament!!és una ciutat ben cuidada, tranquil·la i agradable. Des del nostre punt de vista la ciutat més europea de les que hem vist fins ara. A més a més hem de dir que els xilens són una gent molt maca que sempre ens han fet sentir de conya!!!

Després del fort terratrèmol de febrer esperàvem trobar més seqüeles, però a part de la façana de la Academia de Bellas Artes, no semblava pas que haguessin patit una de les catàstrofes naturals més fortes dels darrers anys.Com acostuma a passar, després de tot terratrèmol vénen les rèpliques i nosaltres vam tenir la sort de no viure'n cap durant els 15 dies que vam passar entre Chiloé i la regió dels llacs xilens. A Santiago no hem tingut tanta sort i la primera nit en vam patir una de 4.5!!per sort només va durar uns segons però suficient per despertar-nos i deixar-nos un pèl desconcertats i sense ganes de tornar a dormir per si de cas es repetia. La sensació és força estranya, ja que de sobte tot comença a tremolar i no saps ni el que durarà ni si anirà a més però, tot i que va ser intensitat 4.5, cap objecte es va moure de lloc, no vam haver de sortir al carrer i tothom va continuar al llit per tornar a dormir. L'endemà al vespre en vam sentir una altra però molt més suau.

Ens vam allotjar a Bellavista, el barri més bohemi de la ciutat i ple de bars i restaurants. I vam tenir la sort que, just al davant de l'hostal, hi havia una sala de karaoke que funcionava fins a les 4 de la matinada!!! I malauradament, el fort dels xilens no és precisament cantar...

A part d'això s'ha de dir que estàvem força ben situats. A 5 minuts caminant teníem La Chascona, la casa de Pablo Neruda, convertida ara en museu. La casa és bastant espectacular (és com un oasi dins de la ciutat) i al principi el poeta la feia servir per veure's d'amagat amb la seva amant, Matilde Urrutia, que després es convertiria en la seva tercera esposa.Molt a prop teníem també el cerro Concepción, un turó d'uns 800m des d'on es té una perspectiva de tota la ciutat. A dalt de tot hi ha l'estàtua de la verge Immaculada, una capella i, fins i tot, una església a l'aire lliure. Molts santiaguins hi pugen corrent o en bicicleta; nosaltres vam optar per la versió funicular: més còmode, més ràpida i menys cansada.

Després vam caminar fins al centre i vam poder visitar el cerro Santa Lucía, la plaza de Armas, el Palacio de la Moneda (seu del govern), la catedral, el Museo de Artes Visuales i la Academia de Bellas Artes. La ciutat no és excessivament gran i en dos dies es pot veure perfectament.


Cerro Santa Lucía


Estàtua Salvador Allende i de fons Ministeri de Justícia


Palacio de la Moneda (seu del Govern)


Catedral de Santiago

Un dels dies vam aprofitar per fer una escapada a Valparaíso i Viña del Mar. Valparaíso és una ciutat de costa que s'estén per 46 turons; té moltes cases antigues que s'han mantingut tal com les van construir i també hi ha una casa de Pablo Neruda. Viña del Mar és molt turística i ens ha recordat a Bendiorm. No sabem si és perquè ens va fer mal dia, però vam quedar una mica decebuts i trobem que les dues estan molt mitificades.Deixem Xile i Argentina durant uns dies i comencem la nostra aventura per Perú. Proper post desde Lima.