FA QUE VIATGEM...

24 d’abr. 2010

Cuzco, la capital de l'Imperi Inca

Ja recuperats del trekking pel canyó del Colca, agafem un autobús nocturn que ens deixa a Cuzco a les 6 del matí. Morts de son i una mica afectats per l'alçada (Cuzco es troba a 3.326m), anem de pet a l'hostal i dediquem el matí a descansar i organitzar els propers dies.

A la tarda, sortim a conèixer la ciutat i, casualitats de la vida, ens trobem al Bart (l'holandès amb qui vam coincidir al trekking) al mateix hostal que nosaltres. Ens posem al dia i decidim anar a sopar plegats.

L'endemà al matí tots tres visitem la ciutat. Això sí, abans de poder veure res, aquí has de deixar anar la pasta i t'obliguen a comprar el "boleto turístico", que et permet entrar gairebé a tot arreu. Sense aquest "boleto", no pots entrar pràcticament enlloc.


Plaza de Armas


Museo Histórico Regional

A la tarda ens separem del Bart i anem a visitar els jaciments inques que hi ha als voltants de la ciutat: Qoricancha, Sacsayhuaman, Q'uenqo, Pukapukara i Tambomachay. Tela amb els noms quechua, oi??? Aquests jaciments són espectaculars i et fan veure com d'avançats estaven els amics inques.


Qoricancha


Qoricancha


Sacsayhuaman


Sacsayhuaman


Sacsayhuaman


Q'uenqo


Pukapukara


Tambomachay


Tambomachay

A la ciutat, gairebé no queda res dels inques, ja que els espanyols van enderrocar els seus temples i hi van construir la catedral i les esglésies que es poden visitar avui dia.

L'endemà l'aprofitem per veure el que teníem pendent, com la catedral i algun museu. Després d'aquest dinar refrescant, anem a l'hostal a preparar les motxilles, ja que al vespre anem a veure les ballaruques folklòriques nacionals, incloses al famós "boleto turístico" i, és clar, no ens ho podíem perdre.


Mmmmmmmmmm!

Us preguntareu, per què hem de fer motxilles?? Perquè la nostra ruta continua durant 3 dies pel Valle Sagrado i el Machu Picchu!!!

P.D.: Continuem amb el Trivial, quin escriptor del Siglo de Oro va néixer a Cuzco??? Tic tac, tic tac...